Er webdesign nødvendig?

Når du skal sette opp en webside eller en netthandel, kan det være lett å fokusere mest på det å skaffe seg en god butikkløsning, men du må ikke glemme designet på siden!

Bedrifter i dag er omtrent avhengig av å ha gode internettløsninger. Det er viktig å alltid være tilgjengelige for både gamle og nye kunder, enten det er via netthandel eller hjemmesider. Skal din side eller netthandel appelere til den rette kundegruppen må du gjøre en god jobb med å velge riktig design om du skal lage sidene selv. Hvis ikke kan det være smart å få inn en proffesjonell webdesigner. Du vil ikke ende opp med en nettside full av tulipaner når du har planer om å selge hudpleieprodukter eller reparasjon av biler, ikke sant?

Hjemmesider

Når du skal sette opp hjemmesider enten privat eller for bedrift, er det viktig at designet applerer til riktig kundegruppe. Det er viktig at layouten er oversiktelig og brukervennlig. Det å ha hjemmesider er i dag en viktig måte å nå kunder på. På hjemmesidene kan du legge ut all den relevante informasjonen du trenger å legge ut for å få kunder til å velge nettopp din bedrift.  Riktig utforming av hjemmesiden kan være med på å bestemme om folk leter videre eller velger nettopp din bedrift.

Netthandel

Mange bruker mye fokus på å velge en god netthandelløsning, men dette er bare en liten del av det å sette opp en netthandel. Når du skal sette opp en netthandel er det viktig å følge Morville-modellen, ettersom den er en god analyse av hva som utgjør brukeropplevelsen av en webside.

Skal du ha en sjanse som eier av en netthandel, er det viktig at netthandelen er attraktiv. Det betyr ikke nødvendigvis at den skal lesses over av forskjellige fancy elementer, men at den er god å hvile øynene på. Øynene skal vandre lett over siden og blikket skal ledes til de viktige faktorene.

Netthandelen må ha en klar kundegruppe og ikke minst et bestemt produkt/produktrekke å forholde seg til. Det må være en netthandel som stikker seg ut i mengden og har bruksverdi. Siden må frestå som troverdig og den må være veldig lett å finne. For at kundene skal handle, må siden appellere til dem, den må være brukervennlig. Både selve layouten og selve netthandelen. Det er for eksempel viktig å ha koblet seg til gode betalingstjenester.

Optimalisering?

Alle bedrifter trenger å være synlige på nett, og har man satt opp en hjemmeside eller netthandel, er dette nøkkelen til å få flere kunder. Det er dermed viktig å søke for å optimere sidene for SEO og SEM markedsføring, slik at du sikrer en høy ranking i Google. Hvorfor er dette viktig, spør du. Husker du sist du bladde til side 3, 4, 5 og 6 i Google sine søkeresultater?

Så ta kontroll over dine kunders opplevelse av din nettside eller netthandel. Vær så tilgjengelig som du overhode kan og la siden eller netthandelen din vise at du er serviceorientert.